Hoe compact wonen?

Tegenwoordig zijn de appartementen en woningen steeds compacter gebouwd. We zien dan vaak dat er maar weinig ruimte is voor een tweepersoonsbed te plaatsen in de slaapkamers en dat een extra bureau zeer moeilijk te realiseren valt. Ook de leefruimtes worden steeds compacter gebouwd. Daarom is het belangrijk om elke vierkante meter optimaal te benutten. Hieronder enkele voorbeelden hoe je compact kan wonen!

Inrichten van “Het kleinste kamertje”

We zien vaak dat het kleinste kamertje niet optimaal benut wordt. Dat is jammer want vaak heb je veel ruimte boven het ingebouwd gedeelte van het toilet. Zo hebben we al verschillende opbergmogelijkheden boven het toilet moeten maken. Omdat we maatwerk leveren kunnen we deze ruimte optimaal benutten ook als er een leiding schacht aanwezig is. Om jullie te inspireren vind je hierlangs enkele voorbeelden van opbergmogelijkheden boven het toilet!

Compact wonen – “Het kleinste kamertje”

Slaapkamers

Compact wonen – Compacte slaapkamers

Ook de slaapkamers worden steeds compacter en vragen meer en meer creatieve oplossingen om toch nog een bureau en een één- of tweepersoonsbed te kunnen plaatsen. Sinds kort hebben we een interessante partner gevonden met zeer degelijke oplossingen hiervoor! Met deze partner kunnen we verschillende 2 in 1 mogelijkheden aanbieden. Zo kan je de combinatie Bureau-bed inbouwen in een meubel of heb je liever een combinatie van een zetel/bed – Bureau? Alles is mogelijk en is volledig op maat te maken voor elke situatie! Wij hebben al een kleine selectie gemaakt met enkele leuke mogelijkheden!

Leefruimte

We zien tegenwoordig bij klanten dat ze toch nood hebben aan maatwerk in de leefruimte van hun woning. Niet omdat ze dit mooi vinden maar vaak omdat de standaard meubels te groot zijn of te klein, en dus niet voldoende opbergmogelijkheden bied. Een maatwerk meubel is dan vaak de beste oplossing om een rustig interieur te creëren met zoveel mogelijk opbergruimte! Dit kan door een maatwerk Tv meubel of een dressoir op maat! Hierlangs vind je enkele inspirerende voorbeelden!

Compact wonen – Compacte leefruimtes

Algemene tips voor een rustig interieur met gevoel van ruimte

We willen jullie nog enkele leuke tips meegeven wanneer je je kleine ruimtes gaat inrichten:

  • Probeer het natuurlijk licht zoveel mogelijk binnen te laten, dit kan je doen door je vensterbanken niet te vol te plaatsen en gebruik te maken van licht doorlatende gordijnen
  • Probeer te werken met lichte meubels. Kies voor meubels op poten en met lichte kleuren.
  • Een 60-30-10 regel qua kleur in deze ruimte is een goede houvast
  • Probeer niet te veel in deze ruimte te plaatsen van decoratie, je kan beter kiezen voor een toffe statische eye-catcher

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.