Energiebesparend renoveren

Geld besparen tijdens je renovatie, energiebesparend renoveren!

We weten allemaal dat energie besparen belangrijk is voor onze planeet. Dit doen we het beste doen door ons dak, buitenmuren,… (beter) te gaan isoleren. Maar in deze uitzonderlijke tijden is dit niet alleen belangrijk voor onze planeet maar ook voor onze portemonnee. De energieprijzen stijgen tot onbetaalbare prijzen en de enige manier om een te hoge eind afrekening te voorkomen is isoleren

De overheid bied daarom verschillende premies aan, zo kan jij energiebesparend renoveren  met de steun van de overheid. Afhankelijk van jouw situatie kan je een bepaalde premie aanvragen. Doe snel de simulatie!

Energie besparen

Onze diensten

Isoleren van uw dak/zoldervloer

Het isoleren van je dak of zoldervloer heeft de meeste impact wanneer het gaat om energie besparen.  Je kan 25 tot 30% besparen op je energie factuur. Buiten het besparen van energie heeft het isoleren van je dak nog enkele andere voordelen.

  • Betere akoestiek, glaswol isolatie absorbeert het geluid
  • Mogelijkheid tot het maken van een extra ruimte (speelkamer, bergruimte, slaapkamer,…)
  • Je dak is wind- en luchtdicht, hierdoor is er geen onaangename tocht
  • Uw zolder kan direct netjes afgewerkt worden met gyproc, hout,…

 

Plaatsing van binnendeuren

Ook binnendeuren kunnen bijdragen aan het besparen van energie. Door dat je je huis opdeelt in meerdere kleinere ruimtes, kan je je temperatuur per kamer aanpassen aan de toepassing ervan. Denk maar aan de temperatuur verschil tussen je slaapkamer ten  opzicht van je badkamer.

Voor de ventilatie (EPB) bij nieuwbouw zijn we verplicht om één centimeter speling aan de onderzijde van de deur te voorzien. Bij een renovatie waar geen EPB van toepassing is, hebben we deze plicht niet en kunnen we een speling van 5mm hanteren. 

Kwalitatieve trappen

Wist je dat je voor het plaatsen van een vaste trap ook een premie kan aanvragen? Sinds december 2015 kan je voor voor het laten plaatsen van een trap 50% van het factuurbedrag terug betaald krijgen. Dit met een maximum van 2500 euro. 

Deze premie valt onder de categorie van “Binnenrenovatie“. De overheid meldt hier het volgende over:

Voor de binnenrenovatie kunt u alle kosten in rekening brengen voor de afbraak van binnenmuren en de vervanging van binnenmuren, de afbraak en opbouw van draagkrachtige vloerelementen en dekvloeren, de behandeling van muren tegen kelder- en huiszwam, de natte of droge bepleistering van muren en het plaatsen van vaste trappen met inbegrip van leuningen en borstweringen.

Dus ook voor de gyproc werken van uw woning kunt u een premie aanvragen. 

Visgraat vloeren van floorify
Floorify - UNI F301

Onze 4 pijlers voor een duurzame samenwerking

Eén centraal aanspreekpunt

Wij merken dat klanten een duidelijke en open communicatie hoog in het vaandel dragen! Daarom hanteren we één centraal aanspreekpunt voor heel uw verbouwing. Vanaf de ontwerpfase kan u bij ons terecht met al uw vragen of bezorgdheden.  

Een duidelijke, eenduidige offerte

Wij werken met een digitaal platform waar u terecht kunt voor je offerte te kunnen
raadplegen en feedback te geven. Ook de eind afrekening gebeurt via dit platform.

Duurzame materialen

logo-FSC-PEFC-ecologique

Al onze materialen zijn van Belgische leveranciers en dragen een FSC en PEFC label. Hierdoor dragen wij ons steentje bij aan een verantwoorde omgang met de grondstof hout. Al deze materialen zijn tot slot ook zeer kwalitatief!

Van ontwerp tot oplevering

Wij kunnen u een realistisch 3D beeld bezorgen en doen dit tot slot gratis bij offertes waarbij het bedrag meer als 10 000 euro is. Zo weet u direct wat u krijgt voor uw geld.